Wat is de magische formule om uit te blinken?

Hoe komt dat toch dat juwelen in de etalage van een juwelier maandenlang liggen te blinken en die van jou na 1 dag dragen alweer vuil zijn?

Simpel, dat kan op 3 manieren:

Vet, roest en kalk

De eerste boosdoener is vet. Onze huid heeft van nature een vetlaagje. Als we ergens aankomen, laat dat een afdruk achter: een vingerafdruk. Om te vermijden dat juwelen bij elke aanraking zouden vol staan met vingerafdrukken, dragen juweliers vaak handschoenen.

Maar niet alleen je huid is vet. Als we koken, eten, schoonmaken, zonnecrème gebruiken komen we ook vaak met stoffen in contact die vet bevatten en hun sporen nalaten. Je kan je juwelen natuurlijk uit doen om ze te beschermen, maar - geef toe - die zijn toch gemaakt om te dragen, nietwaar?

Naast vet is er nog een boosdoener, en die kan je niet zo makkelijk vermijden. Goud, zilver … dat zijn edelmetalen. En metaal kan uiteraard roesten als het in contact komt met water, lucht, temperatuurverschillen … Dat verklaart de zwarte randjes op zilveren bestek dat al eeuwen in de familie is bijvoorbeeld. Maar ook goud krijgt na een tijdje een roodachtige glans.

En zelfs als je je juwelen regelmatig schoonmaakt met water en zeepsop, is er nog een derde spelbreker. In water zit namelijk kalk. En die maakt dat waterdruppels bij het opdrogen kleine kringen nalaten.

De succesformule van CleanQueen

Om het vuil in je juwelen effectief te reinigen is het water van CleanQueen dan ook op 3 manieren moleculair veranderd en verrijkt:

  • Met een vetoplossende stof zorgt het ervoor dat sporen van vet oplossen. Dat maakt dat alle vingerafdrukken en andere vetsporen verdwijnen.
  • Daarnaast is de chemische formule van CleanQueen ook anticorrosief, dat betekent dat alle corrosie oplost. Je ziet het effect meteen van zodra je het mandje met het juweel in het potje onderdompelt.
  • Als laatste zijn de watermoleculen zo aangepast dat ze sneller en mooier opdrogen, zodat de waterdruppels geen kringen nalaten. Vergelijk het met je auto na een carwash. Daar is het water ook verrijkt zodat je carrosserie nadien mooier opdroogt en blinkt.

Je juwelen dus gewoon reinigen met zeep en warm water? Dat kan. Maar dankzij de formule van CleanQueen gaat het veel sneller, mooier en zonder je handen vuil te maken.

Tip: Uitblinken in uitblinken? Wrijf je je juweel na het schoonmaken en drogen nog even op met een stofvrij doekje.